Turboahdin myynti koko Suomi Ma-Pe: 9.00 - 17.00 0207288650

Turboahdin toimitukset päivittäin koko Suomeen Suomen Turbotukku Oy:n Vantaan varastosta Postilla tai lähetillä jopa tilauspäivänä perillä! Turboahtimen ostajalle tekninen tuki veloituksetta asennuksen aikana käytössä joka avustaa autokorjaamoa.

Turboahdin historiaa

Turboahdin eli pakokaasuahdin on polttomoottorin tehoa lisäävä ahdin, joka saa käyttövoimansa moottorista purkautuvista pakokaasuista. Ahtimen keskeisiä osia ovat kompressori ja turbiini. Turbiinilla tuotetaan käyttövoima kompressorille, joka ahtaa ilmaa moottoriin. Turboahtimia käytetään nostamaan polttomoottorin tehoa ja parantamaan dieselmoottorin hyötysuhdetta. Turboja asennetaan nykyään lähes kaikkiin moderneihin dieselmoottoreihin ja yhä useammin myös pieniin ottomoottoreihin. Turboahtimia sovelletaan laajasti; ne ovat käyttökelpoisia niin pienehköissä moottoripyörien ottomoottoreissa kuin valtavissa laivojen kaksitahtidieseleissä. Turbojen etuna mekaanisiin ahtimiin verrattuna on se, että ne hyödyntävät muutoin osin hukkaan menevää pakokaasun energiaa. Nykyisin massavalmistettujen henkilöautojen moottoreissa ahtimia on käytössä yhdestä kolmeen.

Huippulaadukas GGTurbo uusioturboahdin toimitetaan aina 3 vuoden takuulla. GGTurbo uusioturboahdin valmistetaan aina autotehtaiden käyttämiin ensiasenus turboahtimiin.

Turboahtimen keksi sveitsiläinen insinööri Alfred Büchi, joka sai patentin keksinnölleen vuonna 1905. Järjestelmää kutsuttiinkin suomalaisessa kirjallisuudessa vielä 1950- ja 60-luvuille asti Büchin järjestelmäksi.


Tältä videolta saa käsitystä turboahtimen toiminnasta